Friday, December 13, 2019

Salata marocana cu morcovi , sfecla rosie si ton

ngrediente

  • 3 cartofi fierti
  • o salata verde
  • 500 gr morcov fierti
  • 500 gr rosii
  • 2 castraveti medii
  • 1 adrei gras mare
  • o sfecla mare,fiarta
  • 200 gr orez fiert
  • o conserva de ton
  • o conserva de porumb
  • 2-3 oua fierte
  • 150 gr maioneza
  • 150 ml ulei
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 gr masline

Mod de preparare

Facem un dressing din doua linguri de maioneza, o lingura de mustar si 1-2 linguri de zeama de lamaie. Amestecam bine si peste dressing adaugam orezul fiert, conserva de ton si 1/4 din conserva de porumb. Amestecam bine totul, potrivim cu sare si lasam deoparte pana ne ocupam de legume.



Taiem cartofii, morcovii si sfecla in cubulete si se asezonam cu o lingura de ulei de masline si sare punand fiecare legume intr-un bol separat. Taiem rosiile cherry in sferturi,castravetii felii iar ardeiul gras in cubulete.



Punem salata cu orez intr-un bol rotund si o rasturnam pe platoul de servire pe care l-am tapetat cu frunze de salata. Scoatem bolul cu grija, astfel incat sa ne ramana salata in forma bolului (vezi video). Pornind in mijloc, cat mai aproape de salata de orez, spre margine, aranjam gramajoare din fiecare luguma, alternand culorile pentru a arata cat mai frumos (vezi video). Adaugam apoi maslinele si feliile de ou fiert. Stropim apoi totul cu ulei de masline si zeama de lamaie si decoram cu patrunjel tocat ,si daca va place, si cu putina maioneza.

No comments:

Post a Comment